Han Çorba’da Pideler Anne Elinden

Güncel

Pursaklar’da yaşayan Aysel Kaya (39), bulaşıkçı olarak girdiği lokantada pide ustası oldu.

2015’te Tokat’tan Ankara’ya gelen Aysel Kaya, eşinden boşandıktan sonra farklı restoranlarda bulaşıkçı olarak çalıştı. Uzun yıllar bulaşıkçı olarak çalışan Kaya, en son çalıştığı Pursaklar Han Çorba‘da pide ustasının “Küreğin başına geç” demesiyle kendisini birden fırının başında buldu. Kaya, bulaşıkçı olarak girdiği lokantada pide ustası oldu. 

‘USTALARIMIN ELLERİNE BAKIYORDUM’

Kaya, mesleğe bulaşıkçı olarak başladığını belirterek, “O sırada ustalarımın ellerine bakıyordum. Yanlarına giderek nasıl yaptıklarını izliyordum. Köyümüzde kendi ekmeğimizi yapıyorduk ama böyle değildi. Ustalarımı izlerken farklı yaptıklarını gördüm. Ustam bana “Ne kadar hamur bozarsan boz yeter ki bu mesleği öğren, geç bakalım şu küreğin başına” dedi. Meslek anlamında ilerlediğimi fark ettim ve ‘oldu bu iş’ dedim. Ustam bana ‘artık tezgâh senin’ deyip, böylelikle tezgâhı bana verdi. Bu işi öğrendikten sonra sevdim ve yapmaya başladım” dedi. 

PAYLAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONLARI KULLANABİLİRSİNİZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir